- około 1/2 szklanki płatków owsianych
- 1 łyżka miodu
- kilka malin
- brzoskwinia (np. ciasteczkowa) pokrojona na kawałki
- gruszka, kilka plasterków
- około 1/2 szklanki gorącej wody
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Rozpuszczamy miód w gorącej wodzie. Następnie zalewamy tym płatki owsiane do ich wysokości, tak aby pochłonęły całą wodę i lekko spulchniały. Na wierzchu układamy owoce, np. brzoskwinię, maliny i gruszkę.
Śniadanie gotowe w trzy sekundy! A najlepiej smakuje na plaży! ;)
Smacznego!
***
Cóż za zdjęcie <3 Owsianka idealna!
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Super, ale trzeba pamiętać, by takie płatki namoczyć, najlepiej na noc, bo surowej skrobi nie trawimy no i jeszcze fityna, która odwapnia kości... i wtedy to moczenie, to jest jakby kiełkowanie, enzymy się aktywują (alfa amylaza), wszystko się staje lekkostrawne :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takiego typu śniadania :) świetne zdjęcie!
OdpowiedzUsuń