SKŁADNIKI:
- 1/2 szklanki cukru
- 1 szklanka mąki
- 5 łyżek kakao
- 1 łyżeczka cynamonu
- szczypta soli
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 dojrzałe banany
- 1 jajko
- 1/2 szklanki ciepłej wody
- 1/4 szklanki oleju np. rzepakowego
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
W wysokim naczyniu miksujemy blenderem banany (można też częściowo rozgnieść widelcem). Do bananów dodajemy pozostałe płynne składniki - jajko, wodę, olej, wanilię.
W dużej misce łączymy wszystkie suche składniki - mąkę, cukier, sodę, kakao, cynamon, proszek do pieczenia, sól.
Do sypkich składników wlewamy płynne. Mieszamy ciasto łyżką a następnie wlewamy do formy - keksówki. Pieczemy około godziny w temperaturze 180 st C.
Smacznego!
***
***
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń