SKŁADNIKI (4-6 porcji):
- 2 duże ugotowane buraki
- 4 ogórki gruntowe
- pęczek rzodkiewek
- koperek
- 0,5 l zsiadłego mleka
- 0,5 l jogurtu naturalnego
- świeżo mielony pieprz kolorowy
- sól morska
- jajko na każdą porcję
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Ugotowane buraczki, ogórki oraz rzodkiewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy posiekany koperek. Wszystko mieszamy razem z zsiadłym mlekiem oraz jogurtem naturalnym. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem kolorowym. Ćwiartki jajka układamy na wierzchu.
Moje ulubione danie obiadowe w upalne dni!
Smacznego!
***
Mniam, jaki piękny kolorek! Na upały taki chłodnik najlepszy :D
OdpowiedzUsuńTak, zdecydowanie! :D
UsuńPychotka :)
OdpowiedzUsuńyhm :)
Usuń