Kompozycja warzywna to kwestia upodobań lub tego, co akurat mamy pod ręką ;) W przypadku szaszłyków możemy wykazać się dużą kreatywnością!
SKŁADNIKI (8 sztuk):
- 1 cukinia
- 1 papryka
- 1 cebula
- 1 tofu wędzone
MARYNATA:
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżka soku z cytryny
- 3 łyżki oliwy
- zioła prowansalskie
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Składniki marynaty łączymy ze sobą. Następnie pokrojone warzywa wkładamy do marynaty i mieszamy wszystko razem. Wstawiamy na około 1 godzinę do lodówki. Podobno wskazane jest wymoczyć w wodzie drewniane patyczki do szaszłyków - można w tym celu wykorzystać czas marynowania. Na koniec nabijamy naprzemiennie warzywa i tofu i wrzucamy na ruszt.
* Tacki aluminiowe nie są potrzebne.
Smacznego!
***
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz