- garść fasolki szparagowej
- 2 małe ziemniaki
- 2 małe marchewki
- 1 mała pietruszka
- około 50 g kaszy jęczmiennej
- 1 liść laurowy, 2 ziela angielskie
- 1 mały por
- 1 mały pomidor
- 1 łyżka masła
- papryka słodka, papryka cayenne, świeżo mielony pieprz czarny, świeżo mielona sól morska
- kilka listków natki pietruszki
- kilka listków natki selera
- koperek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Wszystkie składniki wrzucamy do około 1 litra wody zaczynając od tych, które gotują się najdłużej, a kończąc np. na koperku :) Gotujemy odpowiednio długo i doprawiamy do smaku. Jeśli jest za gęsta zawsze można uzupełnić wodą ;)
Uwielbiam spontaniczne zupy! ...bo gdy tak intuicyjnie zapełniam garnek, sama się sobie dziwię jakie to smaczne ;)
Smacznego!
***
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz