PASTA KANAPKOWA - GORGONZOLA Z CUKINIĄ

Idealna kompozycja do białego półwytrawnego wina ...albo jak kto lubi ;)

SKŁADNIKI:
  • 1/2 cukini
  • 1/2 cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • około 50 g sera gorgonzola
  • kilka czarnych oliwek
  • garść świeżych liści bazylii
  • sól, świeżo mielony czarny pieprz
  • oliwa z oliwek
  • bagietka pszenna

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Cukinię, cebulę i czosnek podsmażamy na oliwie z oliwek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie miksujemy wszystko za pomocą blendera. Dodajemy ser gorgonzola, kilka czarnych oliwek oraz liście bazylii. Ponownie wszystko blendujemy, ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku.

Smacznego!
***

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz