SKŁADNIKI:
- 2 ulubione bułeczki
- 1 duży pomidor (lub pomidorki koktajlowe)
- kilka liści świeżego młodego szpinaku
- odrobina szczypiorku
- sól i pieprz świeżo mielony
- ser camembert
- oliwa z oliwek
PRZYGOTOWANIE:
Śniadanie na niedzielę, bo często wtedy brakuje nam świeżego pieczywa ;)
Przekrojone bułeczki skrapiam oliwą z oliwek, układam na nich ser camembert i zapiekam chwilę w piekarniku do momentu aż będą ciepłe i chrupiące :)
W misce łączę pokrojonego w kostkę pomidora (albo przekrojone na pół pomidorki koktajlowe), świeży szpinak, trochę szczypiorku, do smaku dodaję sól i pieprz.
Wyciągam bułeczki z piekarnika, a na wierzchu układam przygotowane wcześniej pomidorki.
Smacznego! ^_^
***
idealne! prezentują się cudownie
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i zapraszam do siebie!
dzięki :) zerknę w wolnej chwili, pozdrawiam.
Usuń